Cand vrei sa accesezi un credit pentru nevoi personale, ai sansa sa gasesti numeroase oferte “ambalate” frumos. Daca ajungi la o sucursala bancara, mai toate iti ofera credite de nevoi ”avantajoase”, spun bancherii, daca atunci cand accesezi un imprumut alegi sa-ti virezi venitul la intr-un cont al bancii creditoare.

De ce? Pentru ca in acest caz dobanzile scad serios, ai rate mult mai mici si alte avantaje, spun bancherii. De vazut…

Pentru un imprumut de nevoi personale in valoare de 30.000 de lei, accesat pe o perioada de 5 ani, potrivit datelor bancilor, cele mai mici dobanzi le intalnim la banci care iti cer sa-ti deschizi cont si sa-ti virezi salariul.

Este vorba de Banca Romanesca, Garanti Bank si Millennium Bank (cumparata de OTP Bank).

1. Banca Romanesca iti ofera creditul BUN (cu virare venit) – cu o DAE de 9,16% – prima rata in acest caz fiind de 641,5 lei, iar ultima de 582,7 lei, graficul de rambursare avand rate descrescatore. Costul total de platit de client se va ridica la 37.012 lei.

2. Garanti Bank iti ofera creditul de nevoi personale cu virare venit – cu o DAE de 9,37% – rata lunara fixa fiind de 619 lei. In cazul prezentat, totalul de plata va fi de 37. 314,5 lei.

3. La Millennium Bank, DAE este de 9,49%, iar rata lunara fixa va fi de 625 lei. Costul total platit de client se va ridica la 37.412 lei.

Daca cautam cea mai avantajoasa oferta a unei banci, fara virarea venitului, o vom gasi la Volksbank. Banca detine un credit de consum cu DAE de 9,61%.

Daca luam acelasi exemplu si calculam, vom vedea ca diferentele nu sunt importante si nu trebuie sa ne “portam” veniturile la alta banca, pentru ca nu vom beneficia de avantaje incontestabile.

Pentru aceeasi suma si perioada, la Volksbank, rata lunara fixa va fi de 626 lei. Costul total, la final, se va ridica la 37.553 lei.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)