Ziua şi recordul doborât pentru indicele ROBOR. ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobânda variabilă, a crescut joi la 2,75%, de la 2,673% miercuri, informează BNR.

Specialiştii în economie spun că românii care au de returnat împrumuturi în moneda naţională trebuie să fie pregătiţi pentru un ROBOR de patru la sută, până la finalul acestui an.

Guvernatorul BNR este de părere că indicele e la un nivel redus. Indicele a fost cu mult mai mare în anii trecuți, iar în prezent este la un nivel mic față de acea perioadă.

„Când a ajuns aproape de 3%, toți spuneați că e imposibil. Deci recordul la care vă referiți e un ROBOR mic. Și chiar dacă mă considerați cinic, se poate spune și așa: nu că o să dau cu 100 de lei în plus, ci că rata precedentă a fost cu 100 de lei mai mică decât un anumit normal”, a spus Mugur Isărescu.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)