Pe segmentul de asigurari de viata, 2011 a fost un an bogat in demersuri de informare si educare a publicului si profesionalizare a fortei de vanzari. In anul 2011 ING Asigurari de Viata a obtinut un profit brut estimat de 17,8 milioane RON, comparativ cu 46,7 milioane RON in 2010.

„2011 a continuat sa fie un an cu provocari, dificultatile aparute pe plan european incetinind revigorarea economica. Totusi, stabilizarea la nivel macro si imbunatatirea usoara a perspectivelor au avut un impact pozitiv asupra increderii consumatorilor si a resurselor alocate de acestia obiectivelor de protectie financiara si de economisire. Cresterea cu peste 30% a numarului de clienti care s-au intors la ING in 2011, incheind o asigurare de viata noua, revenirea  ratei de reziliere la nivelul de dinaintea crizei, din 2008, si majorarea resurselor mobilizate pentru asigurarile incheiate sunt semnale in acest sens. In ceea ce priveste rezultatele ING pe segmentul de asigurari de viata in anul 2011, sustinerea cu succes a unor proiecte majore de investitii pentru cresterea beneficiilor oferite clientilor, consolidarea profesionalismului consultantilor nostri si dezvoltarea viitoare a activitatii, dublate de consolidarea pozitiei de lider, reprezinta atingerea obiectivelor asumate”, a declarat Cornelia Coman, directorul general al ING Asigurari de Viata.
[quote_left]NOU: “Bilantul bancilor in 2011 pe piata de fonduri europene” – o analiza prezentata in exclusivitate de BankingNews despre finantarile acordate anul trecut de BCR, BRD, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank, UniCredit Tiriac Bank, CEC Bank si Garanti Bank. Pentru detalii click aici![/quote_left]

Ce va urma?

Piata asigurarilor de viata ar putea creste cu 6-7% in acest an, pe fondul unei cresteri usoare a economiei, a declarat Cornelia Coman, directorul general al ING Asigurari de Viata.

„Instituirea deductibilitatii fiscale totale, in limita a 400 de euro/an, incepand cu 2012, este o masura salutara, ce poate determina pe termen mediu un apetit mai mare al angajatorilor pentru acest beneficiu extrasalarial, astfel incat estimez in urmatorii trei ani o crestere de 10-15% in evolutia numarului de participanti, in contextul mentinerii situatiei macroeconomice actuale ”, estimeaza sefa ING Asigurari de Viata.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)