ING Bank a anunţat micşorarea avansului pentru creditele ipotecare. Astfel, de la 21 ianuarie 2017, banca se alătură grupului de instituţii de credit care au decis că diminueze aportul propriu, reducând avansul de la 25% la doar 15%.

Dobânda la credite ipotecare, pentru un avans de 15%, va rămâne egală cu 4,30% (ROBOR3M+3,40%). Pentru un avans mai mare sau egal cu 25% din prețul de achiziție al locuinței, dobânda se va reduce cu 0,45 puncte procentuale, ajungând la 3,85 (ROBOR3M+2,95%), precizează banca.

ING Bank nu va percepe comision lunar de administrare a creditului. Comisionul de analiză dosar, în valoare de 500 de lei, va fi achitat numai dacă creditul este acordat.

”Am decis să reducem avansul de la 25% la 15% pentru a face creditul de achiziție a unei locuințe mai accesibil și a răspunde astfel cererii de credite ipotecare, care a rămas constantă pe parcursul anului trecut. Ne-am luat un orizont de timp de șase luni pentru a reevalua nivelul avansului solicitat pentru creditele ipotecare, suficient pentru a observa evoluția dar și particularitățile solicitărilor de dare în plată primite. Așteptăm curând și clarificările Curții Constituționale în ceea ce privește aspectele potențial neconstituționale ale Legii Dării în Plată” a declarat directorul departamentului de Dezvoltare Produse Retail, Ștefan Radu.

ING Bank a operat anul trecut majorarea avansului la creditele ipotecare în lei de la 15% la 25% cu o zi înainte ca legea privind darea în plată să intre în vigoare, pe 13 mai 2016.

Banca menţine celelalte caracteristici ale împrumuturilor pentru locuinţe: perioada de rambursare, valoarea maximă a finanţării şi venitul minim necesar ramânând la acelaşi nivel.

Iată oferta ING Bank:

ing-ipotecar-bun

Ce bănci au avans minim de 15% pentru creditele ipotecare standard

In prezent, șapte bănci au revenit la avansul minim de 15% la creditele ipotecare standard pentru a se adapta la cerinţele pieţei.

ING Bank îngroaşă astfel lista băncilor care au revenit la avansurile practicate înainte de aprobarea legii dării în plată: BCR, Banca Transilvania, OTP Bank, CEC Bank, BRD sau Libra Internet Bank.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)