ING Bank s-a tinut de farse de Ziua Pacalelilor, fiind singura institutie de credit din Romania care a ales sa marcheze 1 aprilie intr-un mod inedit, printr-un maraton de ghidusii informationale. Ziua Pacalelilor a inceput pentru ING Bank in seara de 31 martie, cand a postat pe pagina de Facebook un anunt important, ce facea referire la un departament propriu unde oamenii traiesc in viitor si unde sunt inventate produsele inovatoare.

Apoi, de 1 aprilie, au urmat trei informatii furnizate la intervaluri de cateva ore, in care ING Bank facea referire la trei produse inedite ce vor fi lansate pe segmentul cardurilor: un card parfumat cu display, un bancomat pe Statia Spatiala Internationala si un ATM controlabil cu puterea mintii.

”Avem o marturisire de facut: Undeva in sediul central ING Bank exista un departament unde oamenii traiesc in viitor. Asa reusim noi sa dezvoltam mereu tool-uri utile pentru clientii nostri atat acum, cat si pe viitor. Din cand in cand, cercetatorii de-acolo se intorc in 2015 si ne intreaba care inventii sunt mai interesante. De data asta vrem sa va cerem direct parerea, asa ca … stati pe-aproape!”, este postarea ING Bank din seara ultimei zile de martie.

Dupa acest preambul, ING Bank a petrecut Ziua Pacalelilor postand pe Facebook detalii despre produse si tehnologii bancare de domeniul fantasticului in prezent.


Va prezentam mai jos postarile ING Bank de pe Facebook, pline de haz, insa care ne pot oferi o proiectie asupra bankingului viitorului.

Buna dimineata! Revenim cu prima propunere de la Departamentul Viitor: ING MyCard. Un proiect-pilot de lansare a unui card complet personalizabil. Fiecare posesor de card de debit sau credit ING va putea alege dintr-o gama larga de arome cu care sa-si individualizeze cardul. Vom avea carduri cu note florale, citrice, lemnoase, orientale, carduri cu parfumuri aspre-masculine si carduri cu miros delicat-feminin. Parfumurile se vor putea testa in ING Office.
In plus, MyCard va avea display video cu o memorie de pana la 16 mb.
Ce spuneti, e tentant?


O alta directie in care cautam sa dezvoltam noi tehnologii pentru cardurile ING este cea a comoditatii folosirii si a cresterii confortului pentru utilizatori. Mind PowerON este o solutie prin care trecem de la actionarea prin comanda vocala sau tactila direct la o varianta mai directa: ATM-urile care functioneaza doar cu puterea mintii. In acest scop, va exista un program-pilot in trei ING Office-uri din Bucuresti, urmand sa-l extindem cat de curand la nivel national.
In ce zone din Bucuresti ati fi interesati sa le gasiti?


Un pas mic pentru ING, un pas urias pentru banking – ING BANK urmeaza sa instaleze primul ATM pentru cosmonautii de pe Statia Spatiala Internationala. Astfel, venim in intampinarea problemelor astronautilor, care nu reusesc sa tina banii la saltea deoarece acestia plutesc prin incapere.
Pentru tranzactiile facute in imponderabilitate se va percepe comision zero-G.
Proiectul ar putea fi implementat in a doua jumatate a anului 2017.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)