ING Bank România a lansat astăzi primul credit de consum ce poate fi contractat direct online, fără ca debitorul să fie nevoit să facă un drum la bancă, a anunțat astăzi instituția de credit în cadrul unei conferințe de presă.

Produsul se va adresa mai întâi unei baze restrânse de clienți, apoi celor 1,3 milioane de clienți ai ING și ulterior și clienților altor bănci.

Creditul va putea fi contractat datorită protocolului de lucru semnat cu ANAF și a unei aplicații de semnătură electronică digitală a debitorului, care înlocuiește semnătura fizică.

Practic, înainte de obținerea creditului, clientul va solicita emiterea unui certificat digital de către InfoCert, SPA Italy, prin intermediul Home Bank, prin care va putea semna documentele online ce includ termenii și condițiile creditelor.

Obținerea creditului poate dura doar 15 minute. Pentru a contracta împrumutul clientul trebuie să aibă o vechime de minimum 6 luni la actualul loc de muncă, vârsta de minimum 18 ani și venituri lunare raportate la ANAF de minimum 1.000 de lei.

Rata creditului este fixă. Pentru a beneficia de împrumut clientul va trebui să achite o taxă de 200 de lei. Dobânda creditului variază între 8,25% și 11,95%, și depinde de mai mulți factori, între care disponibilitatea clientului de a contracta o asigurare de viață și de a își vira veniturile prin bancă.

Potrivit unor statisitici prezentate de bancă, penetrarea bankingului digital a crescut cu 214% în intervalul 2015-2016, numărul de accesări al conturilor online ajungând la 87 de milioane.

În același interval, numărul tranzacțiilor realizate de pe mobil a crescut cu 207%, până la 12,7 milioane.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)