Roxana Cristea, Lending Tribe Lead, ING Bank

Până la 15 martie 2022, persoanele în căutare de o locuință beneficiază de o reducere de 0,3 puncte procentuale la dobânda pentru creditele ipotecare standard din oferta ING Bank. Dobânda pleacă de la 3,26% și poate ajunge la cel mult 3,76% pentru creditul ipotecar cu dobândă variabilă, respectiv 4,19% și 4,69% pentru creditul ipotecar cu dobândă fixă, în funcție de alegerea unei asigurări de viață și a vechimii relației cu ING.

Reducerea se aplică tuturor creditelor ipotecare noi, dar și clienților care au pornit deja procesul de obținere a unui credit cu banca și încă nu l-au finalizat.

Roxana Cristea, Lending Tribe Lead, ING Bank România: „Deși am putea crede că împrumuturile ipotecare au o rată mare de răspândire în rândul populației, ultimul studiu pe care l-am realizat împreună cu Mercury Research[1] ne arată că, din totalul populației adulte, 88% dintre persoane nu au avut niciodată un credit ipotecar sau imobiliar, 5% au avut și l-au închis, și doar 7% au în prezent un credit de acest tip. Nici în rândul populației bancarizate procentele nu sunt cu mult diferite, unde 86% nu au avut niciodată și 9% au în prezent un credit ipotecar sau imobiliar. Astfel, prin această ofertă ne dorim să venim în sprijinul persoanelor care doresc să își achiziționeze o locuință cu o dobândă avantajoasă atât pentru cei care doresc un credit cu dobândă variabilă, cât și pentru cei care preferă mai multă predictibilitate, prin ING 7FIX cu dobândă fixă pentru primii șapte ani de credit.”

Această ofertă limitată pentru creditul ipotecar standard ajunge să aibă costuri apropiate cu programul Noua Casă, diferența fiind avansul minim necesar de 15%, dar și timpul redus de acordare și mai puține condiții impuse imobilului și clientului. Persoanele care doresc să facă un calcul în prealabil pot accesa calculatorul de pe website-ul ING.

Exemplu de calcul*:

*Calculul este valabil până la data de 15 martie 2022, considerând că: indicele de referință din formula ratei dobânzii variabile are valoarea de la momentul calculării DAE, rata dobânzii variabile nu este inferioară ratei dobânzii fixe, costurile rămânând neschimbate, iar clientul îndeplinește criteriile pentru a avea 0 lei comision administrare cont curent (altfel este 9 lei/lună). Creditul va fi garantat cu ipotecă pe imobilul achiziționat prin credit. Clientul trebuie să aibă în vedere că variația ratei dobânzii sau fluctuația veniturilor sale pot afecta îndeplinirea obligațiilor de plată.

Pentru mai multe detalii:

[1] Studiu Mercury Research realizat pe un eșantion reprezentativ la nivel național cu vârsta peste 18 ani, din mediul urban și rural, metoda de colectare date – CATI (computer assisted phone interviews)

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)