Climatul linistit revine in pietele locale, iar reactia de marti a pietei, care a dus la deprecierea leului, va ramane singulara, sunt de parere specialistii ING Bank Romania.

‘Deprecierea de 0,8% a leului, ieri (marti, 3 decembrie – n. r.), pana la cel mai scazut nivel al sedintei, de aproape 4,48/euro, pare a fi o deviere semnificativa de la intervalul foarte ingust de 0,5% tranzactionat in ultima luna. In vreme ce punem aceasta miscare pe seama tensiunii politice cauzate de blocarea acordului cu Fondul Monetar International de catre presedinte, credem ca reactia de ieri a pietei la oscilatiile cursului va ramane singulara, aceasta fiind determinata in mare masura de climatul recent linistit, care a oferit cadrul propice pentru miscari largi pe volume mai ridicate decat de obicei. Mai mult, leul a revenit in intervalul 4,46 – 4,47/euro in final de sedinta, interval in care a oscilat deseori in ultimele doua luni’, se mentioneaza intr-un raport al bancii, dat miercuri publicitatii.

Potrivit economistilor bancii, aceasta sugereaza ca ne putem astepta la o reactie limitata, in cazul in care va mai fi una, in sensul deprecierii leului, cauzata de continuarea episodului de stres politic, in vreme ce ne putem astepta ca leul sa se intareasca treptat miercuri, posibil ajutat si de date economice sub asteptari in SUA.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)