Grupul bancar olandez ING Groep NV va concedia 2.350 de angajati, aproximativ 2,5% din forta sa de munca, deoarece se pregateste sa separe operatiunile bancare de cele de asigurari pe pietele aflate in dificultate, transmit AP si Reuters, citat de Agerpres. In trimestrul trei din 2012 ING a obtinut un profit net de 609 milioane de euro (783 milioane de dolari), fata de 1,69 miliarde de euro in perioada similara din 2011 si 872 milioane de euro cat estimau analistii intervievati de Reuters.

Profitul de baza la divizia bancara a urcat cu 16%, la 1,02 miliarde de euro, datorita majorarii depozitelor si a imbunatatirii marjei de profit. in schimb divizia de asigurari a raportat o scadere a profitului operational de 39%, la 238 milioane de euro.

ING NV, avea  in 2012 avea 94.000 de angajati in intreaga lume , a anuntat ca va renunta la 1.350 de angajati de la divizia de asigurari din Europa si la 1.000 de oameni de la divizia bancara.

Luna trecuta, directorul diviziei de comercial banking de la ING, William Connelly, a afirmat ca grupul bancar olandez poarta discutii cu guvernul olandez si cu Comisia Europeana pentru a rambursa cat mai rapid posibil ajutoarele de stat in valoare de 4,5 miliarde de euro.

Dupa criza financiara din 2008, ING – grup prezent si pe piata din Romania – a primit o infuzie de capital de 10 miliarde de euro de la guvernul olandez, iar in ultimul an si-a vandut mai multe operatiuni de asigurari si servicii bancare din America de Nord si Asia pentru a strange fonduri.

‘Dorim sa rambursam banii pe care ii datoram statului olandez cat mai rapid posibil. Ne-am sporit capitalul pentru a face acest lucru’, a declarat William Connelly.

ING a rambursat deja cea mai mare parte din ajutoarele de stat, in prezent mai avand de returnat 4,5 miliarde de euro. William Connelly a mai spus ca ING este in mijlocul unui proces de separare a operatiunilor bancare de cele de asigurari iar incepand din anul 2015 ar urma sa aiba doar operatiuni bancare la nivel global.

Luna trecuta grupul AIA a preluat operatiunile de asigurari ale ING din Malayezia pentru 1,73 miliarde de dolari. Cu toate acestea, Connelly a dezmintit speculatiile potrivit carora ING isi va vinde pachetul de 31% pe care il detine la banca thailandeza TMB Bank PCL.

ING Bank activeaza din 1994 pe piata romaneasca si detine o retea de 220 unitati bancare. ING Bank Romania face parte din ING Group, institutie financiara internationala de origine olandeza, care are peste 60 de milioane de clienti individuali, companii sau institutii din 50 de tari.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)