Legislatia privind insolventa persoanelor fizice este o necesitate si va exista si in Romania, probabil, in viitorul apropiat, insa aceasta nu trebuie sa dea nastere la abuzuri si la cresterea indisciplinei financiare ca in cazul insolventei companiilor, fenomene care au influentat nefavorabil strategiile de creditare ale bancilor, considera Sergiu Oprescu, presedintele executiv al Alpha Bank.

„Legislatia privind insolventa persoanelor fizice este o necesitate. Cred ca, in conditiile in care exista o astfel de legislatie in toate tarile UE, va exista si in Romania, probabil in viitorul apropiat.

Dar, trebuie sa avem grija ca noua legislatie sa nu poata sa fie exploatata in aceeasi masura ca legislatia privind persoanele juridice.Sa ne asiguram ca prin legislatie vor avea parte de protectie cei care nu pot intr-ade­var sa plateasca“, spune Oprescu.

Si Mirela Iovu, vicepresedinte al CEC Bank, a spus ca legislatia privind insolventa persoanelor fizice ar fi benefica, insa doar daca ar fi echilibrata, si nu populista.

Domnia sa considera ca noul Cod al Insolventei, aflat in dezbaterea Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor, protejeaza debitorii si practicienii in insolventa, in timp ce bancile sunt dezavantajate. Mirela Iovu si-a exprimat speranta ca “balanta se va mai echilibra” pana la adoptarea actului normativ.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)