Intesa Sanpaolo Bank lanseaza al cincilea tip de credit destinat agricultorilor in urma unui nou acord cu APIA (Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura). Astfel banca acorda acum si credite de finantare a capitalului de lucru beneficiarilor de plati nationale directe complementare (PNDC) in sectorul vegetal. Creditul se acorda in lei si reprezinta 80% din suma cuvenita agricultorilor, conform PNDC. Creditul se poate utiliza pentru activitati curente (de la efectuarea de lucrari agricole, achizitia de inputuri – ingrasaminte, erbicide, asigurari, salarii si multe altele). Atat creditul, cat si dobanda cumulata pentru intreaga perioada de creditare, urmeaza a fi rambursate in momentul incasarii de catre fermieri a sumelor de la APIA.

Intesa Sanpaolo Bank promoveaza in prezent un intreg pachet de oferte destinate exclusiv sectorului agricol. Printre acestea Creditul agricol de primavara, adresat fermierilor ce cultiva cel putin 80 ha si care au performante economico-financiare bune. Prin intermediul acestui credit se finanteaza pâna la 80% din cheltuielile specifice culturilor de primavara si poate fi utilizat pentru orice activitati curente in agricultura. Perioada de creditare este de pâna la 12 luni, iar ratele pot fi platite in lunile in care fermierul estimeaza veniturile cele mai mari din vânzarea recoltelor.

Banca ofera in prezent o gama completa de solutii de finantare dedicate agriculturii, cât si produse si servicii complementare pentru suportul clientilor ce activeaza in acest domeniu. sunt destinate atât finantarii activitatilor curente, investitiilor pentru cumpararea de terenuri agricole, achizitia de masini si echipamente ori dotarea cu sisteme de irigatii si co-finantarii proiectelor din fonduri structurale derulate prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR).

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)