Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei a contractat in luna august un imprumut de la UniCredit Tiriac Bank in moneda nationala de 700.000 de lei (155.000 euro) pentru a cumpara un apartament dintr-un complex rezidential situat in Capitala, in apropierea Arcului de Triumf, potrivit Mediafax.

Apartamentul, de 120 de metri patrati, are living si doua dormitoare, cu cate o baie fiecare, la care se adauga doua terase. Locuinta face parte din complexul rezidential Alia, dezvoltat tot cu finantare de la UniCredit Tiriac Bank.

Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, a declarat ca Isarescu a luat credit pentru ca pentru ca nu detinea o locuinta in Bucuresti. “A optat pentru un credit in lei pentru ca sa nu-si asume niciun risc, intrucat imprumuturile in valuta comporta anumite riscuri. Asa cum a indemnat si populatia sa-si faca credite in moneda in care este platita, guvernatorul a optat pentru lei pentru ca are venituri in lei. Asta inseamna fara riscuri”, a afirmat Vasilescu.

Creditul este cu dobanda variabila si a fost contractat pentru o perioada care sa nu angajeze veniturile din pensie ale guvernatorului, a precizat Vasilescu.

Isarescu detine impreuna cu sotia o casa de locuit in suprafata de 260 de metri patrati, in comuna Gruiu, sat Silistea Snagovului, precum si o casa de vacanta, de 88,8 metri patrati, in judetul Valcea.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)