Guvernatorul BNR Mugur Isarescu a declarat public ca prognozele care indica un curs 5 lei/euro daca se intampla “ceva in Grecia” sunt eronate, sugerand ca banca centrala nu va permite un astfel de nivel din cauza ca dolarul s-a intarit foarte mult in raport cu euro, si ar afecta puternic economia. “Ce ne deosebeste prognozele de acum versus 2007 – 2008? Atunci euro se intarea fata de dolar. Acum este de-a-ndoasele. Acum se duce spre 1,2 poate chiar 1,1. Cred ca risca cei care vorbesc despre o prognoza aproape fireasca a cursului de 5 lei/euro. Daca se intampla ceva in Grecia se duce deja la 1,1 sau 1 (cursul euro/dolar – n.r.). in mod firesc suntem cu ochii la euro/dolar. O asemenea prognoza sufera (5 lei/euro – n.r.). As spune ca sufera rau. Deosebirea este clara intre 2007- 2008 fata de 2012”, a spus Isarescu, la finalul unui seminar privind politica monetara organizat la BNR.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat marti pentru euro un curs de 4,4646 unitati, in usoara scadere fata de vineri.

Referinta leului fata de euro a depasit record dupa record in luna mai, cel mai inalt nivel fiind stabilit la 24 mai, de 4,4662 lei/euro.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)