Italia a intrat în recesiune după ce economia s-a redus cu 0,2% în ultimele trei luni ale anului 2018.

Produsul intern brut în a treia cea mai mare economie din Zona Euro a scăzut cu 0,2% în perioada octombrie-decembrie, după o scădere de 0,1% în al treilea trimestru, a raportat joi ISTAT. Analiștii au anticipat o scădere cu 0,1% pe trimestru, potrivit Reuters, citat de Independent.

Italia intră acum în a treia recesiune în 10 ani.

Guvernul țării a fost, de asemenea, implicat într-o luptă împotriva deficitului bugetar cu Bruxelles, despre care criticii spun că au afectat încrederea pieței, împingând costurile de împrumut ale Italiei și a afectat economia.

Aceste costuri ale împrumuturilor s-au redus de când s-a ajuns la un compromis bugetar, iar randamentul obligațiunilor pe 10 ani din Italia a fost de 2,6% joi, în scădere față de un vârf de 3,7% în noiembrie.

Primul ministru Giuseppe Conte a declarat miercuri că sunt în condiții pentru o revenire a economiei în a doua jumătate a anului 2019.

Pe parcursul întregului an, în 2018, creșterea a ajuns la 1%, în scădere de la 1,6% în 2017. În pofida știrilor, euro a fost în linii mari în raport cu dolarul și cu lira în dimineața zilei de joi.

Datele indică faptul că, probabil, lucrurile nu vor deveni mult mai grave pe termen scurt sunt de părere unii analiști.

Cifrele publicate de Italia cad greu economiei UE după ce la începutul acestei luni au apărut și cifrele care indică că PIB-ul german a încetinit dramatic în a doua jumătate a anului 2018, aproape de o recesiune absolută.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)