James Stewart, vicepreşedinte al Raiffeisen Bank Ro­mâ­nia pentru pieţele financiare, spune că banca se uită la ori­ce oportunitate de achiziţie care apare pe piaţă.

În România sunt mult prea multe bănci, afirma Stewart. Domnia sa speră ca sistemul bancar românesc să se con­solideze, ceea ce ar însemna mai puţine bănci, dar mai puternice.

Cine ar trebui să cumpere băncile româneşti? „Băncile româneşti ar trebui cumpărate de băncile care sunt deja prezente pe piaţă. Nu văd de ce un investitor străin ar vrea să intre pe piaţă“, a declarata bancherul, citat de ZF.ro

El a menţionat că Raiffeisen s-a uitat până acum la toate băncile care au fost de vânzare, dar nu a cumpărat pentru că a fost o problemă de evaluare şi de preţ.

Despre dobânzile din acest an

”Dobânzile la lei vor rămâne scăzute mai mult timp. Banca Naţională a lăsat să se înţeleagă că nu se grăbeşte cu creşterea dobânzilor”, a menţionat Stewart într-o discuţie cu ZF la Viena, la Forumul Euromoney.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)