Steven van Groningen: ”Îi suntem foarte recunoscători și știm că echipa și țara aceasta vor acea un loc aparte în inima lui, pentru totdeauna”

Mandatul lui James Stewart, vicepreședintele pentru Trezorerie și Piețe de Capital, se va încheia la sfârșitul lunii martie, după aproape 21 de ani de activitate în Boardul Raiffeisen Bank România. Divizia Trezorerie și Piețe de Capital va fi coordonată temporar de către Steven van Groningen, Președinte și CEO Raiffeisen Bank. James Stewart va prelua mandatul interimar de CEO al Raiffeisen Bank Bosnia și Herțegovina, filiala locală a Raiffeisen Bank International (RBI), se menționează într-un comunicat de presă remis de instituția de credit.

Începand cu anul 2000, James Stewart a fost implicat în procesul de cumpărare al Băncii Agricole, o bancă de stat aflată în proces de restructurare, de către grupul austriac. A participat încă de la început, alături de Steven van Groningen, la construcția echipei Raiffeisen în România și a fost implicat în toate proiectele de dezvoltare ale băncii de atunci. După o restructurare rapidă, a urmat o consolidare și o creștere puternică pentru Raiffeisen Bank, transformând privatizarea Băncii Agricole într-una dintre poveștile de privatizare memorabile ale României.

„Jim Stewart este o parte importantă din istoria ultimilor 20 de ani ai Raiffeisen Bank, dar și din istoria sistemului bancar și a pieței de capital din țara noastră, așa cum și România va face parte din inima lui pentru totdeauna. De deciziile strategice ale lui Jim în Raiffeisen Bank se leagă foarte multe realizări importante – de la fuziuni și achiziții pe piața locală, la atragerea de linii de finanțare de la instituții financiare internaționale, la liniile de garantare a împrumuturilor de la organisme internaționale, la privatizări și cele mai importante IPO-uri de pe piața noastră. Pentru toate astea și multe altele îi suntem foarte recunoscători și știm că echipa și țara aceasta vor acea un loc aparte în inima lui, pentru totdeauna”, a spus Steven van Groningen, președintele Raiffeisen Bank România.

Cu o experienta de 24 de ani în domeniul financiar complex din New York, James Stewart, în poziția de vicepreședinte pentru Trezorerie și Piețe de Capital, s-a implicat activ în procesul de transformare al băncii, dar a fost și un susținător puternic al dezvoltării pieței de capital din România. Contribuția semnificativă a lui James și a echipei sale, a făcut ca astăzi, Raiffeisen Bank să fie unul dintre liderii pieței locale în domeniul serviciilor de investment banking.

„Când am venit pentru prima dată în România, nu știam că voi petrece 21 de ani din viața mea alături de o echipă excepțională, de la colegii mei din consiliul de administrație la colegii din Divizia de Trezorerie și Piețe de Capital și din întreaga organizație. Nu pot vorbi despre realizările mele, deoarece acestea nu sunt ale mele; acestea au fost întotdeauna un efort de echipă. Am asistat la dezvoltarea unor colegi, oameni cu care am lucrat mai mult de un deceniu și care au devenit lideri influenți care susțin echipe puternice. Proiectele de succes rămân un punct de reper în istoria băncii, însă creșterea lor profesională este cea mai mare realizare a mea, deoarece nimic nu mă face mai mândru decât să văd o echipă învățând din experiența pe care am avut-o împreună și folosind-o spre binele experiențelor următoare. Am cea mai mare încredere că atât Raiffeisen Bank, cât și România sunt pe drumul spre un viitor și mai luminos, în ciuda dificultăților vremurilor”, subliniază James Stewart.

James Daniel Stewart este Vicepresedintele Raiffeisen Bank Romania. Din aceasta functie, este responsabil de supervizarea activitatilor de Trezorerie si Piete de Capital al Raiffeisen Bank Romania. Inainte de aceasta, James Stewart a oferit asistenta Ministerului de Finante si Bancii Nationale din Bulgaria pentru imbunatatirea cadrului de vanzare a titlurilor de stat si restructurarea portofoliilor datoriei interne si externe. Anterior, el a lucrat la Yamaichi International, unde a gestionat activitatile dealerului principal din SUA ale companiei si a fost vicepresedinte si manager al Departamentului de tranzactionare a valorilor mobiliare ale guvernului SUA la NatWest Financial Market Group, unde a avut responsabilitatea operatiunilor de tranzacționare cu valori mobiliare ale Agenției Federale. Este licentiat in finante la Universitatea Lehigh din Pennsylvania, S.U.A.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)