Grupul ungar OTP Bank, unul dintre investitorii care au depus ofertă pentru achiziția Banca Românească, se așteaptă să primească vești privind tranzacția de exit derulată de către National Bank of Greece până cel târziu la începutul lunii iulie, potrivit Reuters.

„Conform estimării mele, vor fi noutăți despre semnarea unei tranzacții pentru Banca Românească la finele lunii iunie sau începutul lui iulie”, a spus Laszlo Wolf, Director General Adjunct al grupului ungar OTP în cadrul Reuters Central & Eastern Investment Summit.

„Dacă totul merge bine, vom fi capabili să ajungem la 7 – 8 procente din piața românească, a mai spus Lazslo Wolf.  “Nu doar cu această tranzacție, dar în ansamblu, ar fi bine să atingem 6 – 7 – 8%,  ceea ce ar dubla cota pe piata românească”, mai spune reprezentantul OTP, citat de Reuters.

Naţional Bank of Greece (NBG) a angajat deja specialişti de la Credit Suisse Londra să găsească cumpărator, conform unor surse din piaţa bancară. Negocierile actuale se poartă cu OTP Bank şi  Banca Transilvania, afirmă aceleaşi surse din piaţa financiară.

Și Banca Transilvania este interesata de preluare băncii cu acționariat grecesc și este implicată in negociere. Horia Ciorcilă, Președintele Consiliului de Administrație al BT, afirma la finalul lunii aprilie: „Suntem atenți la oportunitățile pieței bancare locale” .

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)