La cinci ani de la intrarea pe piata locala, LeasePlan Romania isi „sarbatoreste” acest fapt prin clasarea pe prima pozitie pe sectorul de leasing operational. Chiar daca acest lucru inseamna doar o diferenta de flota de cateva zeci de autovehicule fata de ALD Automotive de pe locul doi, performanta merita consemnata.

Cresterea pietei de leasing operational auto este in totala contradictie cu scaderea pronuntata a pietei auto si a leasingului financiar. „In ultimii cinci ani putem vorbi, in linii mari, de o scadere cu 70% a pietei auto si a leasingului financiar. In aceasta perioada, leasingul operational a crescut anual cu o medie de 10%”, a declarat Bogdan Apahidean, directorul general al LeasePlan Romania.

LeasePlan Romania a ajuns pe primul loc pe piata de leasing operational dupa primele noua luni ale acestui an, avand in administrare peste 7.065 de autovehicule, cu 18% peste numarul din primele trei trimestre din anul 2011. Dintre acestea, flota proprie este de 6.570 de autovehicule. Pentru 495 dintre acestea, firma asigura doar serviciile de management de flota.

Cifra de afaceri a LeasePlan a avansat cu 36% in primul semestru

Tradus in bani, valoarea portofoliului LeasePlan a crescut in primele noua luni ale anului cu 40% raportat la perioada similara a anului 2011, ajungand la valoarea de 70,6 milioane de euro.

Firma are in portofoliu peste 170 de companii din domenii precum industria energetica, servicii financiare, FMCG, IT&C, industrie si nu numai: OMV PETROM SA, CEZ Romania, E.ON Moldova Distributie, Bancpost, Ursus Breweries, Coca-Cola HBC Romania, IBM Romania si Silcotub.

Durata medie a contractelor firmei este de 40 – 42 de luni, asta in timp ce prin lege, maximul perioadei contractuale nu trebuie sa depaseasca 57 de luni.

In continuare, Dacia detine primul loc in flota LeasePlan Romania, cu o pondere de circa 25 – 30%.

LeasePlan este o companie financiara olandeza, infiintata in urma cu peste 45 de ani. In prezent, LeasePlan este furnizorul numarul unu la nivel mondial in domeniul serviciilor de management de flote si activeaza in 30 de tari, cu peste 6.000 de angajati.

Actionariatul LeasePlan este constituit din Grupul Volkswagen (50%) si Fleet Investments B.V. (50 %), o companie de investitii detinuta de omul de afaceri german Friedrich von Metzler.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)