Crestere spectaculoasa pentru sectorul de leasing in Romania. Piata a inregistrat anul trecut o majorare cu 30% fata de 2010 si pare ca isi revine dupa scaderea dramatica din ultimii ani de criza. Piata de leasing a ajuns astfel in 2011 pana la un nivel de 1,3 miliarde de euro, fata de valoarea de un miliard de euro in 2010, potrivit presedintelui Asociatiei Societatilor Financiare din Romania.Presedintele Asociatiei Societatilor Financiare din Romania, Antoaneta Curteanu spune ca majorarea cu 30% a pietei de leasing dovedeste o maturitate a companiilor din domeniul. Potrivit acesteia, cei mai multi jucatori si-au diversificat ofertele si si-au imbunatatit politicile de risc in aceasta perioada.

“Este o crestere lenta. Nu ne putem compara cu ce s-a intamplat pana in 2008, in perioada de boom […] un reviriment care ne bucura, care arata maturitatea jucatorilor din piata, care arata ca dupa efectele din 2008-2009 companiile si-au luat masuri de restructurare, de asezare a politicilor de risc” ANTOANETA CURTEANU presedinte Asociatia Societatilor Financiare.

Cu toate acestea, seful Asociatiei Societatilor Financiare din Romania considera ca este putin probabil a piata de leasing sa revina curand la nivelul din 2008, de dinaintea declansarii crizei financiare, cand sectorul depasea trei miliarde de euro.

“Anul 2008 a inregistrat un varf al finantarii prin leasing […] am avut un 3,3 miliarde de euro finantari pe toata piata de leasing. aceasta cifra nu o vedem atinsa in curand […] A fost o cadere dramatica in 2009-2010 si acum revenim usor pe crestere dar estimarea mea este ca in urmatorii 5-7 ani nu vom ajunge la acest volum” ANTOANETA CURTEANU presedinte Asociatia Societatilor Financiare

Pentru acest an, reprezentantii Asociatiei Societatilor Financiare estimeaza o crestere de 15% a pietei de leasing. Cele mai cautate domenii pentru finantare sunt: achizitia de vehicule, echipamente, constructii, agricultura, sectorul energetic, dar si industria alimentara si medicala.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)