Lectie de educatie financiară la BNR

Elevii claselor V-XII pot participa, începând cu această lună, la lecțiile de educație financiară organizate la sediul BNR. Activitățile sunt grupate în mai multe categorii de subiecte, în funcție de nivelul clasei și de eventualele domenii de interes ale participanților. De exemplu, pentru elevii de gimnaziu, lecțiile pot avea teme ca: elaborarea unui buget, planificarea financiară, economisirea, elementele de siguranță ale banilor sau mijloacele moderne de plată, iar pentru cei de liceu, activitățile presupun asimilarea unor informații despre rolul unei bănci centrale, inflație sau instituții de credit.

Potrivit BNR, rezervarea lecțiilor se va realiza de către profesorii coordonatori pentru grupuri de 15-35 de elevi, cu cel puțin 7 zile înainte de data solicitată. Lecțiile sunt gratuite și vor avea loc marțea și joia, în intervalele orare 11-12 și 15-16.

Condiții:

Lecțiile de educație financiară se adresează grupurilor de elevi (gimnaziu și liceu).
Rezervarea activităților se face de către profesor pentru grupuri de minim 15 și maxim 35 de elevi.
Solicitarea unei lecții de educație financiară se face prin completarea formularului on-line cu cel puțin 7 zile lucrătoare înainte de data solicitată. După transmiterea formularului on-line, solicitantul va primi un e-mail de confirmare pe adresa comunicată în formular.

Lecțiile se organizează în zilele de marți și joi, în intervalele orare 11-12 și 15-16.
Durata activității de educație financiară este de 60 de minute, din care lecția propriu-zisă durează aproximativ 45 de minute.

Anularea programării se face exclusiv prin e-mail, transmis cu cel puțin 5 zile lucrătoare înainte de data preconizată, la adresa de e-mail educatie.financiara@bnro.ro.

BNR își rezervă dreptul de a anula lecția programată, prin email transmis persoanei de contact.

Tematica lecțiilor

Clasele V-VII
Istoria banilor
Leul. Elemente de siguranță a bancnotelor
Mijloacele de plată
Venituri și cheltuieli, buget, economisire
Cererea și oferta

Clasa a VIII-a
Banii – forme actuale și funcții. Istoria banilor
Leul. Elemente de siguranță a bancnotelor
Venituri și cheltuieli, bugetul personal, bugetul familiei
Instrumente și mijloace de plată (numerar, card, internet și online/mobile banking)
BNR: rolul și funcțiile băncii centrale; banca centrală și băncile comerciale

Clasele IX-XII
Funcțiile și atribuțiile băncii centrale
Inflația
Băncile comerciale. Produse și servicii bancare

Lecțiile sunt gratuite și se desfășoară în sediul central al BNR, în str. Lipscani nr.25.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)