Votul privind Legea Conversiei în franci elvețieni se amână, a anunțat Liviu Dragnea. Ședința Camerei Deputaților de astăzi este amânată din lipsa de cvorum, în sală fiind prezenți doar 141 de deputați. PSD, prin glasul președintelui Liviu Dragnea, a afirmat că “PNL boicotează legea”, chiar dacă cei care au inițiat-o sunt chiar cei din PNL.

UPDATE – Dezbaterea in plen a legii conversiei creditelor la cursul istoric s-a amanat pentru luni. Va fi doar un vot pe ansamblu al legii, si nu pe articole (votul pe articole a fost dat astazi in plen). Deci, luni, va fi o simpla formalitate.

Dragnea a mai spus, pe holurile Parlamentului, că PNL vrea ca legea să fie retransmisă la comisii, la cererea premierului Dacian Cioloș.

În acest iureș populist din Parlament, Guvernul intervine și susține introducerea unor criterii prin care legea să devină socială!

Ministrul Economiei, Costin Borc, pe pagina personală de Facebook:

“Guvernul sustine un punct de vedere echilibrat, care sa ia in calcul cazurile sociale si sa corecteze eventualele abuzuri ale bancilor, dar care sa nu dea un avantaj nemeritat celor care au luat cu buna stiinta credite in CHF pentru a face afaceri mai bune.

Toate cazurile sociale, ale celor care nu pot plati niste credite pe care le-au luat pentru a avea o locuinta ceva mai buna, trebuie rezolvate. Si bancile care au profitat de nestiinta sau de lipsa de informare a acestor clienti trebuie sa gaseasca solutii pentru ei.

Dar, ceea ce mi se pare grav este ca ajungem in situatia in care cei care au luat credite in lei, au fost precauti, au platit si platesc ratele la timp sunt clar defavorizati in fata celor care au vocea mai puternica.

Au fost ieri parlamentari care au apreciat pozitia Guvernului si au sprijinit-o in discutiile din comisie. Dar sunt si alti parlamentari, teoretic apropiati de ideile guvernului, care prin pozitia lor, nu fac decat sa spuna ca e mai bine sa fii smecher si cu gura mare, decat corect, muncitor si sa respecti regulile.”

Gabriela DINU

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)