Presedintele Klaus Iohannis a decis sa retrimita vineri in Parlament Legea privind ”Darea in plata”, solicitand alesilor poporului modificarea actului normativ in sensul stabilirii clare a beneficiarilor si inlaturarii confuziilor, potrivit Agerpres.

Seful Statului s-a declarat de acord cu principiile legii privind ”Darea in plata”, insa considera importanta stabilirea unei formule corecte din punct de vedere al tehnicii legislative.

De asemenea, presedintele Klaus Iohannis este de parere ca in aceasta lege exista prea multe derogari de la Codul civil.

Presedintele vrea ca Legea sa faca diferenta clara intre o persoana care a achizitionat o casa pe credit si cele care au luat mai multe case pentru a dezvolta o afacere.

Potrivit analizei facute la nivelul Administratiei Prezidentiale, in actul normativ adoptat de Parlament exista termeni definiti diferit pe parcursul legii, textul acesteia facand, totodata, foarte multe derogari de la Codul civil.

Seful statului va formula, in cererea de reexaminare, obiectii in acest sens, considerand ca Parlamentul trebuie sa gaseasca alte solutii legislative decat aceste derogari, potrivit ZF.

 

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)