Legea dării în plată va fi modificată printr-o ordonanță de urgență, care urmărește să lămurească situația impozitelor de plată, la efectuarea transferului imobilului către bancă, a anunțat, sâmbătă, ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu.

Mai mult, ieri, în cadrul emisiunii “În faţa ta”, de la Digi 24, ministrul a explicat ca executivul va lucra la modificarea legii luna viitoare pentru a putea fi scutiţi de plata impozitului cei care apelează la această lege şi care reprezintă cazuri sociale.

„Deşi nu e vina Ministerului de Finanţe că legea nu prevede scutire pentru acest tip de tranzacţii, considerăm eliminarea acelor tranzacţii care au un scop social, protejarea persoanelor şi a tranzacţiilor pe un fond social. Să sprijinim persoanele care într-adevăr au o singură casă”, a declarat Anca Dragu, ministrul Finanţelor, în emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

Sâmbătă, ministrul declara că prevederile îi vor viza doar pe cei care au o sigură casă, în care locuiesc. “Legea dării în plată observăm că este incompletă, nu prevede prin ce mecanism, cu ce costuri se implementează darea în plată. Legea ar fi trebuit să cuprindă prevederi pentru toate operațiunile legate de darea în plată, inclusiv pentru tranzacția de final, să includă un articol care să aducă precizarea cuvenită”, a afirmat Dragu, prezentă la târgul “Banii Tăi Expo”, organizat de Bursa de Valori București.

Adrian Cuculis, avocat: am fi prima tara ce are o lege care incurajeaza cetateanul sa se duca in instanta de judecata

“Interesul ei nu a fost sa ii transforme pe cei care urmeaza sa dea in plata, in niste cotizanti la masinaria infometata a contului de colectare creante ci aceea de “eliberare de datoria artificiala”. Nu stiu cati dintre dvs ati realizat dar, daca nu se va regla chestiunea cu impozitul pe tranzactie, vom fi de rasul lumii, am fi prima tara ce are o lege care incurajeaza cetateanul sa se duca in instanta de judecata mai mult decat sa inchida pe cale amiabila o tranzactie. Spun asta, fiindca daca vei ajunge in instanta, nu ai nimic de platit, actiunea este scutita de la orice taxa, pe cand daca vrei sa te impaci cu banca, iti taie elanul fix STATUL roman fiindca iti pune in carca o taxa de toata frumusetea”, afirma avocatul pe pagina personala de Facebook.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)