Purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, a anuntat ca Guvernul a adoptat  Hotararea prin care se vor infiinta comisiile de insolventa la nivel central si teritorial, una dintre etapele incluse in planul de actiune al implementarii legii privind procedura insolventei persoanelor fizice.

Dan Suciu a explicat intr-o declaratie de presa ca va exista o comisie la nivel central si alte 42 in teritoriu. La o luna de la instalarea la la Palatul Victoria, Guvernul se misca mai rapid decat cei care au pus aprobat Legea Falimentului Personal.

Comisia de insolventa la nivel central va avea cinci membri titulari si cinci supleanti, numiti pentru un mandat de trei ani, in maximum 30 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial a actului normativ adoptat astazi.

Acestia vor fi desemnati de catre Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Justitiei, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Oficiul National al Registrului Comertului si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor.

Printre responsabilitatile acestora se numara intocmirea si actualizarea, cel putin de doua ori pe an, a listei administratorilor procedurii si a lichidatorilor pentru procedura insolventei persoanelor fizice, precum si a evaluatorilor din corpul propriu, intocmirea cu sprijinul aparatului tehnic si aprobarea prin decizie a presedintelui a criteriilor generale pentru stabilirea nivelului de trai rezonabil si propune presedintelui publicarea anuala a criteriilor actualizate.

La nivel teritorial, vor fi constituite 42 de comisii de insolventa, formate din reprezentanti ai Ministrului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Ministerului Finantelor Publice si Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor.

Membrii comisiilor de insolventa la nivel teritorial urmeaza cursuri de specializare in insolventa persoanei fizice, precum si in alte domenii relevante pentru aplicarea acestei proceduri, in 3 luni de la desemnare, precum si cursuri de formare continua. Activitatea acestor comisii va fi sprijinita de un aparat tehnic.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)