BNR a publicat miercuri un curs de schimb in scadere, pentru a 11-a sesiune consecutiva, de 4,5089 lei/euro, reprezentand cel mai redus nivel incepand cu 19 septembrie. Leul a continuat sa se intareasca in raport cu principalele valute. Astfel, euro a fost cotat de BNR la patru lei si 50 de bani,  in scadere pentru a 11-a sesiune consecutiva. Acesta reprezinta cel mai redus nivel incepand cu 19 septembrie.

Dolarul american a coborat la valoarea de trei lei si 51 de bani.
Moneda nationala s-a apreciat si in fata francului elvetian, care a incheiat sedinta bancara in scadere si a ajuns la trei lei si 73 de bani. Analistii sustin ca trendul ascendent al monedei nationale poate continua pana la sfartitul anului, mai ales in lumina noilor date despre inflatia in crestere, furnizate de BNR.

Un leu mai puternic face bine la inflatie intr-o economie dominata de importuri, mai ales ca finalul de an sporeste valoarea comenzilor din pietele externe.

Euro – 4,5089 in scadere
Dolarul SUA – 3,5102 in scadere
Francul elvetian – 3,7339 in scadere

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)