Banca Națională a României lansează astăzi, 26 octombrie 2016, LeulRomânesc, o aplicație pentru dispozitive mobile, având ca scop o mai bună cunoaștere a bancnotelor și monedelor românești în rândul publicului prezent în mediul online.

În cadrul aplicației interactive LeulRomânesc, utilizatorii pot descoperi elementele de siguranță și design ale bancnotelor sau experimenta ce se întâmplă atunci când o bancnotă este înclinată, când este luminată din spate sau cum se prezintă în lumină ultraviolet. Monedele în circulație beneficiază de asemenea de un spațiu dedicat.

Utilizatorii de dispozitive mobile pot accesa totodată o pagină cu informații generale despre BNR și un joc interactiv ce oferă posibilitatea creării unei bancnote personalizate cu chipul jucătorului.

Un set cuprinzător de întrebări și răspunsuri oferă celor interesați detalii despre avantajele banilor din polimer comparativ cu cei din hârtie, preschimbarea bancnotelor și monedelor vechi și recomandări pentru situația în care sunt suspiciuni că o bancnotă ar fi falsă.

Aplicația LeulRomânesc este gratuită și se adresează publicului larg, utilizator de dispozitive mobile, persoanelor care lucrează frecvent cu numerar (comercianți, casieri etc.), precum și celor care interacționează pentru prima oară cu lei (turiști străini). Aplicația folosește cu succes funcțiile de bază ale telefoanelor și tabletelor moderne, permițând utilizatorilor să interacționeze cu bancnotele virtuale înclinând dispozitivul sau utilizând camera foto.

Aplicația este gratuită și se adresează persoanelor care lucrează des cu numerar (comercianți, casieri etc.), persoanelor care interacționează pentru prima oară cu lei (turiști străini), dar și publicului larg, utilizator de dispozitive mobile. Aplicația folosește cu succes funcțiile de bază ale telefoanelor și tabletelor moderne, permițând utilizatorilor să interacționeze cu bancnotele virtuale înclinând dispozitivul sau utilizând camera foto.

Principalele secțiuni ale aplicației:

  • Bancnote (elemente de siguranță și de design);
  • Monede;
  • Despre BNR;
  • Jocul portretelor – cei care ajung la final pot personaliza o bancnotă cu portretul propriu.

Aplicația este disponibilă în română și engleză, pe dispozitive Apple iOS și Android.

 

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)