Hotararea de guvern prin care plafonul la Prima Casa a fost suplimentat cu 1 miliard lei, din care 300 milioane lei doar pentru finantarea locuintelor ANL, a fost publicata in Monitorul Oficial miercuri seara. Este deci oficial. Prima Casa are din nou plafon de garantii. De data aceasta doar pentru credite in lei. Asadar, daca aveti strans un avans modest, de sub 15%, si credeti ca va incadrati la rate cu 30%-35% mai mari decat anterior pe varianta in euro, puteti deja merge la bancile participante la Prima Casa si deschide un dosar de credit ipotecar, scrie www.capital.ro.

“Speram ca azi vom avea aprobarea Ministerului de Finante pentru cote de garantii pe fiecare banca participanta in programul Prima Casa. Imediat ce primim aprobarea, ne vom misca rapid sa incarcam garantiile in sistem si probabil de luni noile plafoane vor fi efectiv functionale, astfel incat sa putem primi dosare de la ele pentru finantari in lei”, a declarat pentru Capital Irina Constantinescu, director la Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM).

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)