Libra Internet Bank va desfasura, prin intermediul Tradeville, un plasament privat de obligatiuni in valoare de 10 milioane euro, cu posibilitatea majorarii sumei. Obligatiunile vor fi subordonate si vor avea o scadenta de 10 ani.


“In privinta cuponului, acesta va fi cuprins in intervalul 4,5-5%, urmand ca valoarea finala sa fie stabilita in functie de interesul manifestat de catre investitori prin metoda licitatiei la Bursa de Valori Bucuresti si prin decizia bancii”, a declarat Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank.

Aceasta lansare de obligatiuni survine in contextul in care, in 2019, banca a reconfirmat trendul ascendent din ultimii ani, prin atingerea unor praguri istorice:


• peste 100 milioane de lei profit net;
• active de peste 6 miliarde de lei;
• surse atrase de peste 5 miliarde de lei;
• credite de peste 4 miliarde de lei.

“Sumele de bani atrase sunt menite sa sustina ritmul de crestere al bancii de 30% medie anuala in urmatorii 5 ani”, a adaugat Emil Bituleanu.

Plasamentul este programat sa se finalizeze pana la 31 martie 2020, ulterior emisiunii fiind preconizata si listarea obligatiunilor la bursa.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)