Marfin Bank Romania este o filiala a Laiki Bank (sau Popular Bank of Cyprus) si functioneaza sub reglementarea BNR. Reprezentantii Marfin Bank spun ca situatia din Cipru si mai ales cea de la Bank of Cyprus nu afecteaza activitatea bancii din Romania si ca aceasta continua sa se desfasoare in conditii normale de lucru.

“Marfin Bank Romania este o banca romaneasca ce opereaza pe piata locala supunandu-se legislatiei tarii, precum si normelor Bancii Nationale a Romaniei, pe care le indeplineste in totalitate”, a declarat Doros Ktorides, director executiv al Marfin Bank Romania.

Domnia sa mai precizeaza ca “Marfin Bank nu este afectata de masurile adoptate de catre Guvernul din Cipru si Eurogroup. Banca este operationala, desfasurandu-si activitatea in mod normal si continuand sa ofere clientilor aceleasi produse si servicii bancare, cu valoare adaugata”, precizeaza pentru RTV.net, Doros Ktorides.

 

Pozitia BNR

“Marfin Bank Romania are o pozitie financiara solida si isi poate face platile in mod lejer, fara sa aiba nevoie de lichiditate din Cipru, afirma Nicolae Cinteza, directorul Directiei Supraveghere din Banca Nationala.

 

 

 

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)