Directorul general al Pool-ului de Asigurare impotriva Dezastrelor (PAID), Marius Bulugea, isi va incheia mandatul, la 31 mai, urmând sa fie desemnata alta persoana la conducerea companiei, au declarat pentru MEDIAFAX surse din piata asigurarilor. Bulugea a fost numit la conducerea PAID in octombrie 2009. Anterior, el a condus Directia Reglementari si Autorizari Asigurari Obligatorii a Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

PAID este societatea care emite politele obligatorii pentru locuinte si a fost infiintata in septembrie 2009. Presedintele CA al companiei este, din aprilie, Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu.

Cei mai mari actionari ai PAID sunt Astra, Groupama si Platinum (fiecare cu 15%). Generali România are o participatie de 11 %, iar ABC Asigurari, Carpatica Asig, Certasig, City Insurance, Credit Europe Asigurari, Euroins si Grawe Romania detin câte 5,5% din actiuni.

Legislatia impune proprietarilor de imobile incheierea unei polite de asigurare, prima fiind, in functie de tipul locuintei, de 10 sau 20 euro pe an. Valoarea asigurata a unei locuinte este de cel mult 10.000 euro, respectiv 20.000 euro.
Primele polite de asigurare obligatorie a locuintei au fost emise in iulie 2010 si acopera trei riscuri – cutremur, alunecare de teren si inundatie.

PAID gestioneaza circa 492.000 de polite, conform datelor de la 30 aprilie.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)