Există o șansă „inconfortabil de mare” ca o recesiune să poată atinge economia globală în următoarele 12-18 luni și este posibil ca factorii de decizie să nu poată schimba acest curs, a spus un economist miercuri.

“Cred că riscurile sunt foarte de mari, în cazul în care ceva nu se merge conform planului, atunci vom avem o recesiune”, a spus Mark Zandi, economistul principal al Moody’s Analytics.

“Voi spune și acest lucru: chiar dacă nu avem o recesiune în următoarele 12-18 luni, cred că este destul de clar că vom avea o economie mult mai slabă.”

Evitarea încetinirii activității economice are nevoie ca numeroși factori să “meargă conform planurilor” în același timp. Condițiile care trebuie îndeplinite includ evitarea escaladării conflictului SUA-China,o soluție potrivită pentru Brexit și continuarea stimulilor monetar din partea băncilor centrale, explică Zandi.

„Cred că este ridicat, inconfortabil de mare”, a declarat acesta in cadrul unei emisiuni de la CNBC, când a fost întrebat despre șansele unei recesiuni economice globale.

Alți economiști au părut mai puțin îngrijorați de recesiune, dar au împărtășit sentimentul lui Zandi privind continuarea încetinirii economice.

Eswar Prasad, profesor la Universitatea Cornell, afirmă: “consumatorii au ajutat la susținerea creșterii mai multor economii – compensând incetinirea altor sectoare. Dar acesta nu este sustenabil”, a adăugat el.

Eswar Prasad, profesor la Universitatea Cornell, consumul a susținut creșterea mai multor economii, compensând încetinirea altor sectoare, însă această situație nu este sustenabilă. “Consumatorii și gospodăriile nu pot fi responsabile pentru menținerea creșterii. Soluția este un set de politicii care să stimuleze revitalizarea firmelor și a încrederii consumatorilor având drept consecință creșterea investițiilor”, a declarat profesorul..

„Consumatorii și gospodăriile nu pot susține creșterea. Deci, într-adevăr, cheia stă într-un un set de politici care să stimuleze încrederea în afaceri dar și a consumatorilor care vor ajunge să stimuleze investițiile ”, a declarat miercuri Prasad pentru CNBC.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)