Oricare ar fi opiniile dvs. despre criptomonede – de la fan la sceptic – faptul că aceste active digitale devin o parte importantă a plăților este un adevăr. Iar Mastercard observă aceste tendinte deoarece oamenii își folosesc cardurile pentru a cumpăra active crypto, mai ales acum în timpul exploziei Bitcoin, scrie Raj Dhamodharan- vicepreşedinte executiv pentru active digitale şi produse blockchain în cadrul Mastercard.

Mastercard va prioritiza protecţia consumatorului şi conformarea la directivele reglementatorilor

“Ne pregătim chiar acum pentru viitorul criptelor și al plăților, iar Mastercard va începe să sprijine criptomonede selectate direct în rețeaua noastră. Aceasta este o mare schimbare ce necesită multă muncă. Vom fi foarte atenți la activele pe care le sprijinim pe baza principiilor noastre pentru monedele digitale, care se concentrează pe protecția consumatorilor și conformitate.

Filozofia noastră cu privire la criptomonede este simplă: este vorba despre alegere. Mastercard nu este aici pentru a vă recomanda să utilizați criptomonede. Dar suntem aici pentru a permite clienților, comercianți și companii, să tranzacționeze oricum doresc. Ar trebui să fie alegerea ta, sunt banii tăi” explică Raj Dhamodharan, vicepreşedinte executiv pentru active digitale şi produse blockchain în cadrul Mastercard.

Potrivit procesatorului, efectuarea acestei activități va crea mult mai multe posibilități pentru cumpărători și comercianți, permițându-le să tranzacționeze într-o formă de plată complet nouă. Această schimbare poate aduce clienți noi comercianților care se îndreaptă deja către activele digitale și îi poate ajuta pe vânzători să își fidelizeze clienții existenți care doresc această opțiune suplimentară. Și clienții vor putea economisi, stoca și trimite bani în moduri noi.

Mastercard are deja parteneriate încheiate cu Wirex şi BitPay.

Însă, vicepreședintele susține că “nu toate criptomonedele de astăzi vor fi acceptate în rețeaua noastră. Pentru a ajunge la rețeaua noastră, activele cripto vor trebui să ofere stabilitate”.

Patru elemente cheie căutate si respectate de Mastercard

Potrivit Mastercard, patru elemente cheie vor defini tranzacțiile cu criptomonde. În primul rând, avem protecția a consumatorilor, inclusiv confidențialitatea și securitatea informațiilor – compania va oferi același nivel de securitate pe care oamenii le-au întâlnit la cardurile Mastercard. Apoi, vor exsita protocoale stricte de conformitate, inclusiv “Cunoașteți-vă clientul”, o cerință menită să elimine activitatea ilegală și înșelăciunea din rețelele de plată. De asemenea, aceste active digitale trebuie să respecte legile și reglementările locale din regiunile în care sunt utilizate.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)