Comercianţii din pieţele din Galaţi şi Iaşi au la dispoziţie un număr de 35 de terminale POS la care clienţii pot plăti cu cardul, anunţă vineri Asociaţia Administratorilor de Pieţe din România (AAPR).

Proiectul a fost dezvoltat de Mastercard şi de AAPR, în colaborare cu Patria Bank, şi beneficiază de susţinerea primăriilor din Galaţi şi Iaşi.

Decizia de introducere a plăţii cu cardul la producători a fost luată după ce un studiu de piaţă comandat de Mastercard a arătat că nouă din zece adulţi care locuiesc la oraş deţin un card bancar şi fac plăţi cu acesta, în medie, de două ori pe săptămână.

Patria Bank a implementat #BancaLaPiaţă în luna iunie, 2018

Iniţiativele de la Galaţi şi Iaşi vin după ce, la începutul verii, interesul orăşenilor pentru cumpărarea de produse agricole cu cardul a fost implementat cu succes în Piaţa Cibin din Sibiu, se menţionează în comunicat.

Managerul de ţară al Mastercard în România, Cosmin Vladimirescu, crede că producătorii din pieţe doresc să-şi alinieze comerţul la standardele europene Smart.

“Rezultatele obţinute în urma proiectului-pilot implementat în Piaţa Cibin ne bucură şi ne arată, încă o dată, că apetitul românilor pentru plăţile electronice a crescut exponenţial în ultimii ani, iar dorinţa producătorilor de a alinia comerţul la standardele europene Smart este din ce în ce mai puternică. Instalarea POS-urilor în pieţele din Galaţi şi Iaşi vine ca o continuare naturală a acestui demers care, cu timpul, suntem ferm convinşi că va reuşi să transforme plăţile electronice în normalitate”, a declarat reprezentantul Mastercard.

Recent, dupa proiectul din Cibin, seful Mastercard afirma – „Plata cu cardul, inclusiv la comercianții din piață, trebuie să fie o realitate.”

Tot atunci, Codruț Nicolau, Director General Adjunct Patria Bank, sublinia: Ne bucurăm să facem parte din acest proiect unic și-l dorim extins în toată țara. De peste 15 ani, suntem alături de producătorii agricoli pe care îi finanțăm și îi susținem să crească. Prin oferirea de POS-uri roducătorilor agricoli, ne dorim să ducem mai departe proiectul „Banca la piață”.

Preşedintele Asociaţiei Administratorilor de Pieţe din România, Teodor Ioan Birţ, susţine că producătorii sunt mulţumiţi de introducerea posibilităţii plăţii cu cardul.

“În cele trei luni de când am testat proiectul la Sibiu, numărul de POS-uri montate în piaţă s-a dublat. Am extins proiectul la a doua piaţă din Sibiu, unde au fost montate trei aparate. Producătorii sunt mulţumiţi că le-au crescut vânzările şi că pot folosi aparatul şi când vând produse în afara pieţei. Pentru unii dintre ei a devenit un mijloc de economisire pentru că atunci când primeau banii cash, îi cheltuiau,” a declarat preşedintele AAPR.

Dacă vrei să ai un POS la taraba ta din piață, te invităm să completezi formularul AICI

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)