BNR va solicita bancilor sa publice langa ofertele de economisire si unde sunt garantate depozitele, pentru a evita eventuale neclaritati, a declarat joi guvernatorul BNR, Mugur Isarescu. “Vom discuta in Consiliul de Administratie, va spun in avans, si vom introduce un regulament, in care fiecare depozitar sa ia cunostinta, fie ca sunt banci cu capital romanesc, fie ca sunt sucursale. Sa fie un asterisc in care sa spuna: depozitul este garantat la ….”, a afirmat seful BNR.

 

32 de banci participa la schema de garantare
Potrivit datelor Fondului de Garantare a Depozitelor Bancare, la finele anului trecut populatia avea constituite la cele 32 de bancile participante la schema de garantare depozite in valoare totala de 115,4 miliarde lei. Datele BNR arata pentru finele anului trecut depozite constituite de populatie in sistemul bancar totalizeaza 121 de miliarde lei.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)