Fostul director general al ING Bank Romania, Misu Negritoiu este propus pentru functia de presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), a anuntat liderul PSD, premierul Victor Ponta.

Fost deputat din partea PSD, intre 1996-1997, a fost desemnat deoarece va fi un conducator apolitic

Premierul a precizat ca a discutat despre acest lucru cu guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, si ca impreuna au convenit ca, avand si sprijinul in acest sens al Parlamentului, sa fie asigurata o conducere “nepolitizata” a ASF.

Potrivit primului ministru, Misu Negritoiu urmeaza sa fie audiat luni de catre comisiile parlamentare de specialitate, iar marti sa fie votat in Parlament pentru aceasta functie.

Misu Negritoiu nu are experienta in piata de capital

Misu Negirotiu a fost director general al ING Bank Romania, iar in prezent ocupa postul de presedinte non-executiv al bancii.
Este fost ministru si deputat din partea PDSR,intre 1996-1997.

In mai 1997, demisioneaza din Parlament si trece in sectorul privat, la banca anglo-olandeza ING Barings, cu functia de corporate finance manager. In 1999 este promovat ca vicepresedinte si director general adjunct al bancii ING Romania. La 1 august 2006, Misu Negritoiu a preluat pozitia de director general al ING Bank Romania si de presedinte al Comitetului pe tara al ING Romania, grup financiar care include banca ING Bank Romania, compania de asigurari de viata si pensii ING Asigurari de Viata (Nederlanden), societatea de factoring ING Commercial Finance, societatea de leasing ING Lease si societatea de investitii imobiliare ING Real Estate Investment Management. Negritoiu devine astfel primul bancher autohton care preia conducerea executiva a unei mari banci cu actionar majoritar strain.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)