Grupul bancar ungar MKB Bank, institutie controlata de grupul german Bayerische Landesbank, a anuntat joi ca si-a vandut intreaga participatie la subsidiara sa din Romania, Nextebank SA, informeaza portalul portofolio.huIntr-un comunicat remis Bursei de la Budapesta, MKB Bank a precizat ca a semnat un contract privind vanzarea intregii sale participatii directe de 96,3% din actiunile Nextebank SA la data de 31 decembrie 2013. Tranzactia asteapta aprobarea Bancii Nationale a Romaniei.

MKB Bank este o banca de top din Ungaria, cu o cota de piata pe zona creditelor de circa 14%. Incepand cu luna noiembrie 2010, noua denumire comerciala a bancii MKB Romexterra Bank a devenit Nextebank.

In luna august 2013, MKB Bank si-a vandut toate actiunile la divizia sa din Bulgaria, MKB Unionbank, catre Bulgaria’s First Investment Bank, fara a oferi detalii legate de pretul tranzactiei.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)