Morgan Stanley se arata extrem de preocupat de starea monedei euro dupa evolutiile recente din Cipru, salvarea bancilor, considerand ca in urmatorii doi ani vor fi extrem de cruciali pentru moneda unica. Agentia constata intr-un raport ca mediul ostil pentru moneda euro continua.

Incertitudinea din Italia, potrivit Morgan Stanley, este de natura sa tina euro sub presiune pe termen lung!

Incertitudinea politica din Italia (care incearca sa-si formeze un guvern, timpul scurt si posibilitatea tot mai accentuata de a avea un nou scrutin) mentin euro in “socuri”.

Cu toate acestea, analistii americani cred ca euro ar putea gasi sprijin la banca centrala a Japoniei, care devine o sursa importanta de lichiditate la nivel mondial. Chiar si in acest caz, perspectivele pentru moneda euro raman negative pe termen lung.
Potrivit unui analist de la banca de investitii americana, Hans Redeker, Cipru a ridicat ingrijorari serioase cu privire la euro si sursele financiare ale tarilor din regiune. “Intr-adevar, consideram ca peste 2 ani si jumatate, poate chiar mai mult, rata de schimb al monedei euro fata de dolar va cobori dintr-o data, “dip”, este foarte probabil.

 

Gabriela Dinu

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)