Guvernatorul Băncii Naţionale a României a declarat, miercuri, că evoluţia cursului valutar a fost una stabilă în acest an, ceea ce a ajutat instituţia în privinţa ţintei de inflaţie.

Mugur Isărescu a declarat în cadrul conferinței ce a urmat după ședinta Consiliului de Administrație că BNR “nu a făcut niciodată prognoze de curs.”

Întrebat insistent despre evoluția cursului de schimb, guvernatorul a explicat că a observat tendințele din piață, dar a precizat că pentru a face prognoze pe curs iți “trebuie o anumită flexibilitate”.

“Opinia publică a fost bombardată cu prognoze, aprecieri, unele chiar de la specialiști. Că se va întapla ceva cu cursul, ca se va duce dincolo de un prag, dincolo de alt prag… Noi ne menținem ideea că nu facem prognoze de curs”.

Cursul de schimb s-a dovedit în acest an mult, mult mai stabil, precizează guvernatorul

“Cursul are multe funcții. Cursul este unul și problemele sunt cateva sute și nu ai cum sa rezolvi cu un singur nivel de curs atâtea probleme. Îți trebuie o anumită flexibilitate.

Guvernatorul a mai adăugat că „dacă am ajuns să ne îngrijorăm că se mişcă cursul de la 4,66 la 4,7, cu 4 bani, adică cu 1%, atunci am evoluat”.

“Suntem încăpățânați și nu facem prognoze de curs” a fost ultima reacție a guvernatorul la insistențele ziariștilor de a preciza expres o cifră.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)