Mugur Isărescu a evitat să dea un termen pentru măsurile ce privesc plafonarea gradului de îndatorare al populaţiei, accentuând că există „discuţii lunare” între reprezentanţii BNR şi cei ai băncilor comerciale.

„A găsi instrumentele cele mai bune pentru a descuraja creditarea acolo unde se duce spre zone imprudente, nesănătoase, şi a încuraja creditarea care duce spre domenii sănătoase, nu este o treabă chiar atât de simplă. Lucrăm numai cu instrumente indirecte. Avem foarte puţine instrumente directe”, a explicat guvernatorul BNR.

Guvernatorul a ținut să accentueze, încă odată, că Banca Centrală nu urmărește stoparea creditării, ci urmărește o creditare responsabilă.

„Activitatea noastră nu este legată, câtuşi de puţin, de oprirea creditării, de descurajarea creditării în general”, a punctat Mugur Isărescu în finalul discuției despre noile măsuri ce vor viza o plafonare a gradului de îndatorare a populației.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)