Legea dării în plată în forma iniţială adoptată de Parlament este un experiment unic în lume – consideră guvernatorul BNR. Într-un interviu acordat postului public, Mugur Isarescu a mai spus că speră ca luna aceasta, proiectul să fie modificat, în sensul Directivei europene de protecţie a celor care iau credite.

“Sub forma din România nu există în nicio ţară. Principiul dării în plată este acceptat la buna înţelegere dintre creditor şi debitor, ceea ce este cu totul altceva. Că şi acum, între debitor şi creditor se poate stabili, în România, conform Codului Civil, acest principiu.

Ceea ce s-a propus în forma iniţială şi s-a aprobat în Parlamentul României este un experiment unicat. În luna martie ar fi foarte bine să asistăm la un proces de convertire, în măsura în care se poate, a acestei legi numită ‘darea în plată’ spre adevăratul sens al directivei europene”, a declarat Isarescu la Radio Romania Actualitati.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)