Produsul intern brut in ultimul trimestru din 2011 a scazut cu 0,2%, in termeni reali, fata de trimestrul precedent, a comunicat Institutul National de Statistica. Conform estimarilor-semnal comunicate miercuri de INS, PIB a crescut insa cu 1,9% in serie bruta si cu 2,1% in serie ajustata sezonier fata de ultimul trimestru al anului 2010. in trimestrul al treilea, economia Romaniei crescuse cu 1,8% fata de perioada aprilie-iunie. In anul 2011, comparativ cu 2010, PIB (serie bruta) s-a majorat cu 2,5%.

Vlad Muscalu, economistul-sef al ING Bank Romania afirma ca rezultatul pe trimestrul al patrulea din 2011 este inferior estimarilor bancii, care astepta o stagnare. Seful ING considera ca “desi contractarea economiei este mica, ea a venit prea devreme si va influenta asteptarile pentru viitor, mai ales in conditiile in care multe tari europene au furnizat surprize relativ pozitive in privinta evolutiei PIB in ultimul trimestru”. Ne-am asteptat ca economia sa reintre pe minus in prima parte a lui 2012, dar faptul ca s-a intamplat deja mai devreme este ingrijorator”, precizeaza economistul ING.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)