APS Holdings, liderul companiilor de recuperare creanțe din Europa , urmează să cumpere întregul portofoliu de credite neperformante ale National Bank of Greece din Cipru, potrivit unor surse citate de presa cipriotă.

Când a anunțat rezultatele din ultimele șase luni, conducerea National Bank of Greece a recunoscut că mai multe portofolii NPL sunt de vânzare – inclusiv unul cu NPL-uri cipriote a căror valoare nominală estimată este de 400 de milioane euro.

Anunțul NBG prevede și vânzarea unor credite neperformante de la subsidiara din România, Banca Românească

National Bank of Greece face curat în portofoliul de credite pentru a pregăti Banca Românească de vânzare.

Grupul NBG vrea să scape, în cel de-al patrulea trimestru al anului, de un portofoliu de “împrumuturi roșii” din România, cu o valoare totală de 200 de milioane euro, care include și garanții imobiliare.

Acordul de vanzare a creditelor neperformante cu APS este de așteptat să fie finalizat în următoarele trei luni, au precizat aceleași surse.

Mai exact, APS va achiziționa NPL-uri ale NBG în Cipru, care au fost transferate, temporar, către o companie filială separată înregistrată în Nicosia, CAC Coral Limited.

Banca din Ciprul a vândut recent un portofoliu în valoare nominală de 245 milioane euro către APS, care este aceeași companie care a preluat împrumuturile toxice ale Hellenic Bank în iulie 2017.

NBG confirmă vanzarea subsidiarelor din România, Cipru și Egipt

Cu toate acestea, Grupul NBG nu a anunțat nimic în legătură cu o procedură de vânzare a băncii bune din Cipru. Chiar dacă în cadrul rezultatelor din Semestrul I se menționează că „s-a ajuns la acordul de vanzare a filialelor noastre din România, Egipt și Cipru.”

Acesta poate fi un indiciu puternic că Grupul NBG este mai aproape ca niciodată să ajungă la un acord cu Astrobank, cu care a negociat luni întregi, pentru vânzarea filialei sale din Cipru.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)