NBG, una dintre cele patru bănci sistemice din Grecia, este pregătită să vândă un portofoliu de împrumuturi neperformante (NPL) deținute de creditorul grec.
Conform Naftemporiki care citează rapoartele băncii, valoarea nominală a portofoliului de credite neperformante este de două miliarde de euro, iar proiectul a fost numit “Earth”.
Portofoliul include credite neperformante care corespund pentru circa 200.000 de debitori și constă în credite de consum restante evaluate în valoare de 1,1 miliarde de euro și datorii restante din carduri de credit în valoare de 500 de milioane de euro. Suma rămasă este alcătuită din împrumuturi acordate IMM-urilor, în special cele operate de profesioniștii independenți.

Datoriile medii restante sunt de 10.000 de euro, iar întârzierea medie în ceea ce privește serviciul împrumutului este de șapte ani. Întreaga cifră, două miliarde de euro, a fost acoperită de provizioane, potrivit băncii.

Morgan Stanley este consultantul pentru vânzarea portofoliului de credite neperformante.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)