Compania de asigurari de origine germana de la Gothaer negociaza cu proprietarii Platinum, companie romaneasca controlata de Constantin Toma. Toma a condus ani de zile asiguratorul austriac Vienna Insurance Group (VIG). In contrast cu piata germana saturata, Europa de Est este o regiune ce va creste, pe termen mediu, in industria asigurarilor, considera jurnalistii de la Financial Times Deutschland. Platinum Asigurari-Reasigurari este unul dintre principalii membri fondatori ai Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID), cu o participatie de 15% din capitalul social (nivelul maxim admis de lege). In Romania există 13 companii de asigurari care au o licenta pentru incheierea asigurarilor obligatorii pentru locuinte (PAID).

De ce vor nemtii Platinum

Nemtii din Koln sunt interesati de compania romaneasca pentru ca aceasta face parte din firmele care pot incheia asigurari de locuinte, au declarat surse din piata pentru Financial Times Deutschland. Potrivit surselor www.bankingnews.ro, oficialii Gothaer au venit la discutii cu reprezentantii companiei romanesti acum 3 saptamani. “Este adevarat ca Gothaer este interesata de piata romaneasca ca parte a strategiei noastre de extindere in tarile din Europa Centrala si de Est. Ne uitam foarte atent la piata romaneasca si avem discutii. Acestea sunt insa intr-o faza incipienta”, a precizat pentru Ziarul Financiar Martina Fassbender, director de comunicare in cadrul Gothaer. Specialistii considera insa ca Gothaer vine tarziu in Romania unde deja exista Aviva, Generali, Groupama, UNIQA si VIG.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)