Nevenca Doca este unul dintre cei mai fericiti manageri de resurse umane din economia privata din tara noastra, in conditiile in care in ultimii cinci ani de criza financiara companiile au fost mai atente la reducerea costurilor decat la activitatea de recrutare. Director de resurse umane la Banca Transilvania din 2002, Nevenca Doca a reusit sa implementeze in ultimi ani o politica agresiva pe piata muncii din domeniul bancar, chiar daca aproape toate bancile au mizat mai degraba pe restructurari de personal. Banca Transilvania s-a pozitionat impotriva curentului, angajand in perioada decembrie 2009 – decembrie 2012 aproape 1.000 de oameni, o cifra impresionanta daca analizam evolutia numarului de bancheri de la celelalte banci din Romania.

Directorul de resurse umane al celui mai activ angajator din domeniu bancar in anii de recesiune economica explica, intr-un interviu acordat www.iLikeBanking.ro, care sunt principalele trasaturi pe care trebuie sa le aiba o persoana care isi doreste sa obtina un job in cadrul unei banci. Totodata, Nevenca Doca vorbeste despre tendintele de pe piata muncii de profil si despre posturile vacante de la Banca Transilvania.

– Cum arata portretul robot al candidatului ideal pentru ocuparea unui post in cadrul Banca Transilvania?
– Pentru noi, in afara de caracteristicile obligatorii pentru orice bancher – integritate, intelegerea importantei asigurarii confidentialitatii, profesionalism, competenta – sunt importante si trasaturi mai subtile: respectul fata de oameni – deopotriva clienti si colegi, munca in echipa, energie, implicare, idei noi, spirit intreprinzator.

Interviul integral este disponibil pe www.iLikeBanking.ro.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)