Posta Romana anunta semnarea unui acord de principiu cu Nextebank privind intermedierea produselor si serviciilor bancare in reteaua de retail a operatorului national de servicii postale. Cele doua parti spera ca, dupa obtinerea acordului BNR, sa demareze aceste servicii in primul trimestru al anului viitor. Proiectul vizeaza vanzarea de credite, depozite si carduri Nextebank in cea mai mare parte a retelei de unitati postale, investitii in pregatirea postasilor, in oficiile postale si in dotarea acestora cu tehnologie specifica, precum si cresterea veniturilor salariatilor Postei Romane, bazata pe performanta.

Negocierile dintre Posta Romana si Nextebank au debutat in martie 2015

“Nextebank isi va adapta oferta pentru a permite tuturor clientilor Postei Romane sa acceseze servicii bancare moderne, insa, in acelasi timp, simple si accesibile. Urmeaza o etapa foarte importanta, si anume obtinerea aprobarii proiectului nostru de catre BNR. Speram ca dupa obtinerea acordului de la banca centrala sa putem demara proiectul in primul trimestru al anului viitor”, a declarat Horia Manda, Presedintele Consiliului de Administratie  al Nextebank.

“Semnarea acestui acord inseamna trecerea intr-o etapa avansata a unuia dintre proiectele-cheie in strategia de dezvoltare a Postei Romane. Intermedierea de servicii bancare dedicate clientilor traditionali ai Postei ii permite operatorului national de servicii postale sa-si diversifice portofoliul, conditie obligatorie pe o piata in care posta clasica isi accentueaza declinul. Mai mult, proiectul contribuie la reducerea ponderii pe care o reprezinta populatia nebancarizata din Romania, in contextul in care Posta Romana este una dintre companiile cu cele mai extinse retele teritoriale, inclusiv in zona rurala”,a declarat Alexandru Petrescu, Directorul General al Postei Romane.

Citeste AICI

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)