BCR își continuă misiunea de a educa financiar România și își mută atelierele în zona de online. Pe de o parte, prin intermediul website-ului www.scoaladebani.ro/blog, banca pune la dispoziția părinților și elevilor o alternativă digitală pentru continuarea educației financiare în condițiile suspendării acitivității din școli. Pe de altă parte, va oferi sfaturi utile, materiale, pastile video și webinarii tuturor adulților care doresc să învețe cum să își gestioneze banii în contextul actual și cum să ia cele mai bune decizii financiare.

„Contextul actual este o provocare atât pentru noi, ca societate, cât și pentru echipa profesorilor de educație financiară din cadrul BCR. Ne dorim, însă, ca nimic să nu ne împiedice în a oferi educație financiară românilor și a le oferi resursele de care aceștia au nevoie. Așa că ne-am mobilizat și ne folosim de tehnologie pentru a duce mai departe obiectivul Școlii de Bani. Astfel, am creat o colecție de materiale online ce vin în ajutorul părinților sau bunicilor care sunt acasă alături de cei mici. De asemenea, ne dorim să organizăm webinarii și să le punem la dispoziție materiale educaționale tuturor celor care au nevoie de un sfat pentru a-și gestiona banii mai bine. Credem că tehnologia ne e cel mai bun prieten în astfel de situații și dorim să profităm la maximum pentru a-i provoca pe românii de toate vârstele să descopere activități educative și amuzante”, spune Nicoleta Deliu, coordonatoarea programului Școala de Bani.

Materialele realizate se găsesc pe www.scoaladebani.ro/blog și sunt împărțite pe grupe de vârstă: 3-5 ani, 6-10 ani, 11-13 ani, 14-18 ani. Fiecare fișă conține două-trei activități pe care copiii le pot realiza acasă cu părinții. Sunt folosite diferite tipuri de metode, de la activități care implică realizarea de filmulețe cu telefonul, confecționarea de obiecte, jocuri de rol, colorat, până la inventat de povești, creare de jocuri nemaiîntâlnite și altele.

În plus, pe pagina de Facebook a cărții Școala Banilor Bine Crescuți scriitoarea Cristina Andone va începe de luni, 23 martie, sesiuni de teatru de păpuși cu personajele din carte, în timpul cărora îi va învăța pe copii să facă primii pași în intelegerea banilor, să folosească banii ca să fie mai buni, nu doar ca să aibă mai multe. Iată mai jos programul acestor sesiuni:

Luni, 23 martie, ora 17:00: Cam atât despre urechi – povestea iepurașilor antrepreonori Mushu și Nushu

Marți, 24 martie, ora 17.00: Chichi-rischi – veverița Chichi și ariciul Bobiță învață ce înseamnă riscul și generozitatea

Miercuri, 25 martie, ora 17.00: Ca veverițele – alături de trei veverițe fashioniste învățăm despre cumpărăturile din impuls respectiv din nevoie

Joi, 26 martie, ora 17.00: Bine, Bibina – Bufnițele Bibina și Georgina află ce se află în spatele unei etichete de preț

Vineri, 27 martie, ora17.00: Oh – păunița Bella înțelege ce înseamnă chibzuința și cât de important este să fii pe propriile picioare

Sâmbătă, 28 martie, ora 17.00: Economida – trei veverițe află formula bugetului personal echilibrat

Duminică, 29 martie ora 17.00: E bine – ariciul Bobiță înțelege ce înseamnă solidaritatea, cum doar împreună ne este mai bine

Pentru adulți, pregătim materiale educaționale și ne dorim să organizăm webinarii, așa că toți cei care sunt interesați să participe ne pot scrie la scoaladebani@bcr.ro și noi îi vom contacta pentru programare.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)