Programul “Noua Casă” va avea în acest an un plafon mai mic de doar 1,5 miliarde de lei, în scădere faţă de 2 miliarde de lei cât a fost în 2020, a anunţat vineri Cristian Păun, preşedintele Consiliului de Administraţie al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM).

Până în prezent, au fost acordate 2.166 promisiuni de garantare, in valaore de 500 mil lei, în acest an
din banii alocați în 2020. Potrivit Directorului general, Dumitru Nancu, Guvernul poate face realocari la o nouă rectificare bugetară.

“Dacă până la 1 iulie se consuma acest plafon, se poate face o realocare”, a explicat oficialul pentru postul Digi 24.

 

Un buget redus cu 25% va aduce si mai puțini beneficiari

“Plafonul din 2020 a fost 2 miliarde de lei, a fost aproape în totalitate subscris. Au fost acordate 16.000 de garanții, aproximativ 8.000 de garanţii pentu Noua Casă au fost date în 2020.

Pentru 2021, plafonul este în scădere, la 1,5 miliarde lei. Estimăm în jur de 6.000 de beneficiari ai programului ‘Noua Casă’, acest tip de garanţie fiind dat tot prin Fondul Naţional de Garantare”, a menţionat Cristian Păun, la videoconferinţa “IMM-urile, oxigen pentru România”.

 

 

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)