Zdenek Romanek – Raiffeisen Bank România

Zdenek Romanek, bancherul ceh care l-a înlocuit în luna martie a acestui an pe Steven van Groningen în funcția de Președinte și CEO al subsidiarei Raiffeisen Bank din România, a avut prima conferința de presă în fața jurnaliștilor români de la preluarea mandatului.

Fără emoție (n.r. – se văd foarte bine anii de experiență pe poziții de top management în banking și domeniul financiar) și foarte jovial, Zdenek Romanek a ales să vorbească la început despre el și modul cum s-a integrat în țara noastră.

Așa am putut afla că vinul roșu și traficul din România reprezintă elemente care l-au surprins pe noul șef al Raiffeisen Bank. ”Vinul roșu românesc este foarte bun. Nu înțeleg de ce vinul roșu românesc se găsește doar în România”, a ținut să dezvăluie Zdenek Romanek, după care a făcut o scurtă radiografie a strategiei de dezvoltare a băncii sub conducerea sa.

“Când am preluat mandatul de CEO al băncii am făcut un diagnostic. Ştiam că Raiffeisen Bank este un jucător puternic în România, dar fundaţia este mai puternică decât mă aşteptam”, a punctat Zdenek Romanek.

În opinia sa, digitalizarea și serviciile de consiliere vor fi principalii piloni ai strategiei de dezvoltare Raiffeisen Bank în România, asumată pentru următorii ani de instituția de credit. ”Pentru noi sunt doi piloni strategici, să putem oferi instrumente digitale care să ușureze viața clienţilor, iar al doilea pilon este construirea experienţei financiare pentru a ne îndruma clienţii cum trebuie. Ne dorim ca fiecare client să poată să spună că mulțumită consilierului Raiffeisen Bank, viața lui financiară este mai bună”, a punctat Zadenek Romanek.

Bancherul a mai evidențiat că misiunea Raiffeisen Bank în România este să fie cea mai recomandată instituție financiară de pe piață. ”Vrem să creștem, să avem o prezență tot mai importantă în industria bancară locală și ne uităm la toate segmentele de clienți. De asemenea, avem o strategie de creștere organică, însă nu excludem eventuale achiziții, dacă vor apărea oportunități”, a mai spus CEO-ul Raiffeisen Bank.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)