În ultimul an și jumătate de când a fost promulgată legea cash-back, care obligă și comercianții de talie mică să accepte plata cu cardul, numărul de POS-uri  a crescut accelerat, potrivit datelor prezentate de Asociația de Plăți Electronice din România (A.P.E.R.O.).

Dacă la finele lui decembrie 2016 existau circa 151.000 de POS-uri, în iunie 2017 numărul acestora a ajuns la aproximativ 188.500 de unități, diferența fiind de 37.500 de POS-uri, ritmul de montare a acestora crescând accelerat.

Astfel, dacă în anul 2015 numărul de terminale prin intermediul cărora se face plata cu cardul în magazine a crescut cu circa 12.000 de unități, iar în 2016 cu aproape 10.000 de unități, în circa un an și jumătate de la promulgarea legii ritmul aproape s-a dublat.

Legea a intrat în vigoare la începutul acestui an. Potrivit actului normativ, de la 1 ianuarie 2017, „persoanele juridice care desfășoară activități de comerț cu amănuntul și care realizează anual o cifră de afaceri mai mare de 10.000 de euro în echivalent lei vor avea obligația să accepte ca mijloc de plată și cardurile de debit și cardurile de credit”.

În Parlament există însă un proiect de lege prin care se încearcă introducerea obligației de a accepta plata cu cardul doar pentru magazinele cu cifră de afaceri anuală de peste 50.000 de euro.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)